Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Bina deyip de geçme…

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Reklamda yaratıcılığın sınırının olmadığını, boredpanda.com‘dan aldığım durak reklamları örnekleriyle paylaşmıştım bu blogda.

Pazarlama sadece doğru mesajı oluşturmaktan ve bunun kendiliğinden yayılmasını beklemekten ibaret değil tabi ki. Bu mesajın doğru hedefe doğru yöntemlerle iletilmesi çok önemli ve bu iletişimi sağlayacak her türlü mecrayı yaratıcı biçimde kullanabilen markalar dikkat çekip fark yaratıyor.

Bu iletişimde, verilmek istenen mesajın hedef kitleye alışılmadık biçimlerde ulaşması mesajın etkisini artıran bir faktör. Aynı zamanda mesajın kime, hangi şekillerde ulaşması gerektiğini de iyi analiz etmek gerekmekte pazarlamada başarıyı yakalamak için.

Aşağıda paylaştığım yaratıcı “bina reklamları” da marka ile tüketici arasındaki doğru iletişimi başarıyla yansıtan örneklerden:

Sigorta reklamı (ABD)

Endüstriyel temizlik ürünleri reklamı. Ürünün katma değerini çok güzel anlatan bir örnek. (Şili)

Axe'ın ter kokusunu uzun süreli önlediğini anlatan güzel bir çalışma. Özellikle Güney Kore gibi çalışma saatlerinin çok uzun olabildiği ülkeler için reklamın verdiği mesaj daha anlamlı. (Güney Kore)

Mesajı yerinde veren güzel bir sigorta reklamı daha. (ABD)

Vücut geliştirme salonu reklamı. Hem yaratıcı bir çalışma, hem de kullanılan mecra (inşaat) reklamın "maskülenliği"ni çok iyi pekiştiriyor.

Coca Cola'nın her masada yer aldığını anlatan yaratıcı bir reklam.

Evlerdeki doğalgaz güvenliğinin önemi çok sarsıcı olarak anlatılıyor.

Bir mikser reklamı daha yaratıcı olamazdı.

Kaynak: http://www.boredpanda.com/creative-ads-on-buildings/

 

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.