Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Hayallerin peşinden koşmak…

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Başlık son derece açıklayıcı.
İnsan ne yapıp, ne edip gerçekleştirmek istediği hayalleri sonsuzluk içerisinde bir göz kırpışın milyarda biri kadar kısacık kalan insan ömrü içerisine sığdırmaya çalışmalı.

Sığdırmalı demiyorum, sadece çalışmalı.  Çünkü hayaller sonsuz; insanı insan yapan da, hayallerinin sonsuzluğu ve sınır tanımaması zaten. O nedenle, tüm hayallerimizi kısacık ömrümüzde gerçekleştirmemiz mümkün değil.

Peki, ne yapmalıyız?
Soru sormalıyız:

İşte bu soruların yanıtlarını bir kenara yazmak, bunları bir sıraya dizmek, hepsini gerçekleştirmek için bütün kaynaklarımızı, fırsatlarımızı seferber etmemiz gerekiyor bu hayatta.

25 yaşında, hayat yolculuğunun başlarında sayılan, imkan verdiğince farklı şeyler okuyan, gözlemleyen, 5 duyusunu açık tutmaya çalışıp hayatı sürekli sorgulayan, merak eden birisiyim.

İşte bu sorgulamalar sonucunda vardığım nokta hep aynı: Hayallerimizin peşinden koşmuyorsak niçin varız bu dünyada?

Bazılarına çok sıradan, jenerik, genel-geçer gözükebilir. Çünkü neredeyse hemen herkes bir şekilde “hayallerin peşinden koşmak”tan bahseder. İşte bu kavramı sıradanlaştıran da, kendisinin çok sık kullanılması, ama hayata geçirilmemesidir.

“Hayallerin peşinden koşmak” gerektiğini aslında herkes bilir bilmesine; ama, çoğu insan bunu nasıl gerçekleştirebilirim, hangi adımları atmam lazım sorularını sormaktan çekinir, ya da kavramın sıradanlığı yüzünden bu soruları sorması gerektiğini ve bu kavramı canlandırmasının önemini bilmez, unutur.

Bu yazı, “hayallerin peşinden koşmanın” sadece ve sadece soru sormakla, sorgulamakla, somut adımlar atmakla gerçekleşeceğini hatırlatmak, bu kavramı sıradanlıktan kurtarmak ve ona can vermek amacıyla yazılmıştır!..

Not:

Fotoğraflar hayallerimin peşinden koşmaya çalıştığım 2009 Aralık ayı INTERRAIL gezimden. Sırt çantasıyla tek başıma 10 günde 10 Avrupa şehrini dolaşma hayalimin peşinden giderken… 🙂 (Sırasıyla Berlin ve Krakow)

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.