Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Okyanusun ötesi… New York

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

New York: Dünya tek bir ülke olsa belki de başkenti olacak şehir. Ya da dünya nefes alan bir varlık olsa kalbi olması gereken şehir.

Ä°ÅŸ için gittiÄŸim San Francisco’nun ardından Cuma günümü birleÅŸtirerek haftasonunu geçirmek üzere New York’a uçtum. Çünkü Dublin’e uçuÅŸum New York üzerinden aktarmalıydı, o yüzden birkaç günü de New York’da geçirmek mantıklıydı.

BirçoÄŸunuz New York’u ziyaret etmiÅŸ, filmlerden, dizilerden, belgesellerden izlemiÅŸ, hakkında kitaplar okumuÅŸsunuzdur. Muhtemelen bu ÅŸehri benden çok daha iyi biliyor olabilirsiniz. O nedenle, New York’u kendi bakış açımdan izlenimlerim odaklı anlatacağım.

6-7 saatlik bir uçuÅŸun ardından Newark Havaalanı‘na indik. Bu havaalanı; Manhattan’ın güneybatısında, New Jersey denen farklı bir ÅŸehirde yer alıyor. Ancak, havaalanının ÅŸehre uzaklığı diÄŸerlerinden fazla deÄŸil. Super Shuttle isimli servisle Manhattan’a ulaÅŸmamız yarım saatten biraz fazla sürdü.

Öncelikle ÅŸunu söylemem lazım: New York için deÄŸil 3 gün, 30 gün bile yetmeyebilir ÅŸehri tamamen yaÅŸamak istiyorsak. Çünkü yapılabilecek ÅŸeylerin sınırı yok. Aklınızda New York’un da dahil olacağı bir tatil planı varsa, New York kısmına ne kadar zaman ayırırsanız ayırın ÅŸehrin bunun hakkını vereceÄŸini söyleyebilirim.

New York dünyadaki diğer şehirlerden niye farklı?

Peki, New York mu San Francisco mu?

New York’da kısa süreli bir ziyarette neler yapılabilir?

Åžaka bir yana, bambaÅŸka bir kıtadaki bambaÅŸka insanların hayatı nasıl yaÅŸadıklarını gözlemlemek çok deÄŸerli bir tecrübe oldu. KeÅŸfet’te veya yazı yazdığım diÄŸer tüm mecralarda seyahat etmenin ne kadar öğretici ve deÄŸerli bir ÅŸey olduÄŸundan bahsederim. Amerika gezisi de benim için öyle oldu.

Bilhassa öğrencilik hayatını sürdüren gençlere, veya izinleri uzun olan/fırsat bulabilen genç çalışanlara her fırsatta yeni dünyaları keşfetmeyi öneririm. (Genç kavramını fiziksel yaş olarak değil, seyahat etmenin hazzını alabilecek kadar genç kalanları betimleyecek şekilde kullanıyorum.)

Emin olun, üniversitenin veya iş dünyasının öğretebileceklerinden çok daha fazlasını çok daha kısa sürede öğrenmenizi sağlar seyahat etmek.

Tabi bunu gözleriniz açık olarak yaparsanız…

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.